HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2021. 15. heti ajánlatunk!

Gyászol a királynő, gyászol egész Britannia

Gyászol a királynő, gyászol egész Britannia

 

Pénteken, életének századik évében elhunyt Fülöp edinburgh-i herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje. Fülöp herceg életrajzírói szerint igen összetett személyiség volt, akit mintha arra szemelt volna ki a sors, hogy egészen rendkívüli és kalandos életet éljen. Családját száműzték a görög trónról, számára legkedvesebb nővére repülőbalesetben vesztette életét, édesanyja bolondokházába került, nagybátyját az IRA gyilkolta meg, ő maga pedig szerelembe esett a Brit Birodalom trónörökösével, akivel 74 éven át élt boldog házasságban.

A hercegnek már kora gyermekkora is mozgalmas volt: Korfun született görög és dán királyi hercegként 1921. június 10-én, de alig múlt egy éves, amikor a monarchia megbukott Görögországban, és nagybátyját, I. Konstantint lemondatták a görög trónról. A 18 hónapos Fülöpért és családjáért Erzsébet királynő nagyapja, V. György küldött hadihajót a görög partokhoz, amelyre Fülöpöt egy narancsos ládába bújtatva juttatták fel. A hajó Franciaországba vitte a menekülni kényszerülő királyi családot.

Néhány évvel később elvesztette mentális zavarokkal küzdő anyját, aki egy svájci pszichiátriai intézetbe került, apja pedig Monte Carlóba költözött, hogy szerencsejátékon herdálja el a család vagyonát. Miközben nővérei a náci Németországba mentek férjhez, Fülöpöt egy skót bentlakásos iskolába küldték tanulni. Szünideit különböző rokonok otthonaiban volt kénytelen tölteni Európa egyik részéből a másikba utazva. 10 év leforgása alatt görög királyi hercegből egy ide-oda csapódó, otthontalan, pénztelen arisztokrata ifjú lett, akivel igazából nem törődött senki.

Az akkori Erzsébet york-i hercegnő és Fülöp 1939-ben találkoztak először, amikor a hercegnő 13, Fülöp 18 éves volt. Erzsébetet lenyűgözte a magas szőke herceg, és onnantól levelezni kezdtek. Hét évvel később, a világháború után kérte meg Erzsébet kezét, aki igent mondott. Eleinte a királyi család, sőt, a nép sem örült túlzottan Erzsébet választásának. A család egy része azért nem, mert „pénztelen csavargónak” tartották Fülöp herceget, a nép pedig nem lelkesedett amiatt, hogy nővérei egykori náci előkelőségekhez mentek feleségül. Erzsébet hercegnő azonban ragaszkodott Fülöphöz, és állítólag ez volt az első alkalom, hogy ellenállt környezete nyomásának, és kiállt saját kívánsága mellett.

A halálhír bejelentésével nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban, az összes középületén félárbócra eresztették a brit lobogót. Fülöp herceget állami szertartás keretében a windsori kastély Szent György-kápolnájában fogják búcsúztatni, majd onnét kísérhetik szűk családi körben végső nyugvóhelyre a kastélyparkban. A befektetők a népszerű Britannia arany érmék 2021-es évjártával tiszteleghetnek a brit monarchia az egyik legfontosabb tartóoszlopának nevezett herceg előtt. Használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

10 font, Britannia, Egyesült Királyság, 2021

10 font, Britannia, Egyesült Királyság, 2021
(3,11 gramm, 9999-es arany, Ø 16,5 mm)

65 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: