HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2020. 48. heti ajánlatunk!

Egy éve van velünk a járvány

Egy éve van velünk a járvány

 

Egy évvel ezelőtt, 2019. november közepén diagnosztizálták az első koronavírusos beteget a kínai Vuhanban. Az orvosok később, az esetszámok megnövekedése után, csak decemberben kezdtek rájönni, hogy egy veszélyes vírussal állnak szemben. Ezt követően a szakemberek elkezdték feltérképezni a Covid-19 korai terjedésének mintázatát. Vuhan városában ekkorra már rengeteg volt a fertőzött, de még senki nem sejtette, hogy pár hónappal később egy pandémiáról fog beszélni az egész világ, ami globális egészségügyi és gazdasági válsággá növi ki magát.

Amikor az Egészségügyi Világszervezet 2020. január 30-án nemzetközi vészhelyzetet hirdetett, még mindössze 18 országban volt jelen a kórokozó, 98 ismert megbetegedést okozva, és természetesen kiindulási helyén, Kínában, ahol addigra a betegek száma átlépte a 7700-at. Mostanra, egy évvel később ez az aprócska vírus közel 60 millió embert fertőzött meg igazoltan, és a kórokozó által okozott betegségben elhunytak száma napokon belül elérheti a másfél milliót. A legtöbb halálesetet elszenvedő Egyesült Államokban a Covid-19 a vezető halálok 2020-ban.

A vírust különösen veszélyessé teszi, hogy nagyon könnyen terjed emberről emberre. A test minden, a légzésben részt vevő szervét – orrmelléküreg, torok, tüdő stb. – megtámadja, súlyos légúti megbetegedést okozva ezzel. A terjedést elősegíti, hogy még mielőtt bármilyen tünet is megjelenne, a fertőzött máris továbbadhatja a vírust a légzés, a beszéd vagy éppen a köhögés útján levegőbe kerülő, fertőző cseppecskékkel, ha elég közel van a másik emberhez.

Emiatt fertőzhetett a vírus most jóval gyorsabban és szélesebb körben, mint az ezt megelőző koronavírus-járványok (SARS, MERS) során, mivel ezúttal látszólag egészséges emberek is átadhatták a betegséget bárkinek. Mivel a légutakon keresztüli átvitel nagyon gyors, a vírus képes könnyedén az egész világon elterjedni. Elég volt mindössze egyetlen fertőzött beutazása ahhoz, hogy a Kínából induló járvány egyik földrészről a másikra átterjedjen.

A vírus rányomta bélyegét az egész idei évre, és még kérdés, hogy 2021-ben mikor térhetünk vissza megszokott életvitelünkhöz. Kínában ugyanakkor sikerült a járványt a szigorú karantén intézkedéseknek köszönhetően szinte teljesen elfojtani, és ezért ott már újraindult az élet. A Kínai Nemzeti Bank menetrend szerint gyártja és szállítja is a 2021-es, színaranyból vert pandás befektetői érméket, amelyekből az egy grammos kihagyhatatlan minden nemesfémet vásárló befektető számára. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

10 jüan, Panda, Kína, 2021

10 jüan, Panda, Kína, 2021
(1 gramm, 9999-es arany, Ø 10 mm)

28 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: