HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2020. 27. heti ajánlatunk!

Járványok és következmények

Járványok és következmények

Egy újonnan felbukkant vírus hatására a ma embere is kénytelen megtapasztalni a karantén „élményét”: a bizonytalanságot, a félelmet a betegségtől, a gazdasági válságtól. Sokan próbálnak meg párhuzamot keresni korábbi járványokkal az emberiség története során és azokból következtetéseket levonni a mostani koronavírus-járványt követő időszakra. Annyi már most bizonyos, hogy a világjárvány alapjaiban rázza meg a globális gazdaságot, és súlyos társadalmi-gazdasági következményekkel járhat.

A járványt követő társadalmi feszültségek kiéleződésére jó példa az Európába 1347 őszén genovai kereskedők által a Fekete-tenger partvidékéről behurcolt pestis is. A pestisbaktérium – patkányokon élősködő bolhák révén – egy év alatt jutott el Dél-Itáliából Londonba, majd az ezt követő évtizedekben több hullámban pusztított végig a kontinens akkoriban nagyjából 80 milliós lakosságán.

Történészek ezzel a pestisjárvánnyal hozzák kapcsolatba az 1358-ban kitört franciaországi parasztfelkelést éppúgy, mint az 1378-ban átmeneti népuralmat hozó firenzei zendülést, vagy a 1381-es angliai parasztlázadást, amely a középkori Európa legnagyobb ilyen típusú megmozdulása volt. A pestis elvonultával aztán egy új világ köszöntött Európára. Az addig bőségben lévő munkaerő eltűnt, és a munkaerőhiány oda vezetett, hogy a földesurak kénytelenek voltak a parasztokkal új társadalmi egyezségre jutni, ha azt akarták, hogy azok megműveljék a földjüket.

A járvány egy másik következménye az volt, hogy a túlélők gazdagabbak voltak, mint a járvány előtt, hiszen a javakon lényegesen kevesebb ember kellett, hogy osztozkodjon. Itáliában ez hatalmas vagyonok felhalmozásához vezetett, amelyek a városi polgárságnál koncentrálódtak, ahol egy teljesen új szemléletű művészet és világfelfogás kezdett terjedni, a reneszánsz. A modern tudomány és modern világszemlélet pedig a következő századokban átformálta a világot.

Vajon a mostani járványt is hasonlóan mélyreható társadalmi változások fogják követni? Számos politikus és szakértő szájából mindenesetre már elhangzott az utóbbi hónapokban, hogy a járvány utáni világ más lesz, mint előtte volt. Ami minden bizonnyal magabiztosan átvészeli a bizonytalan időket, az az arany lesz, mint az értékállóság örök megtestesítője. Ezt bizonyítja ez a történetében a középkorig visszanyúló 3,5 gramm súlyú, közel színaranyból vert velencei zecchino is, melynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

 

zecchino (1 dukát), Velence, 1284-1797

zecchino (1 dukát), Velence, 1284-1797
(kb. 3,5 gramm, 997-es arany, Ø kb. 22 mm)

179 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: