HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2020. 3. heti ajánlatunk!

A haza sokszoros atyja

A haza sokszoros atyja

II. Viktor Emánuel, az egyesült Itália első királya, egy osztrák főhercegnő, Maria Adelaide férje volt. A király minden botrányos kalandja mellett őszintén ragaszkodott finom arcú, kedves, szelíd, nagyon vallásos feleségéhez. Maria Adelaide pedig nagyvonalúan szemet hunyt férje kapcsolatai felett. Igaz, mi mást tehetett volna szegény? De nem így az uralkodó ágyasai, akikből Viktor Emánuel egyszerre több hölgyet is kitüntetett kegyeivel, és megtörtént, hogy azok a nyilvánosság előtt csúnyán hajba kaptak egymással, a szó legszorosabb értelmében.

Itália egyesítésének emblematikus alakja nem volt válogatós, sőt szerelmi ügyekben kifejezetten demokrata volt: színésznők, varrólányok, cselédek, parasztasszonyok, a nép lányai elsőbbséget élveztek nála, csak az volt a fontos, hogy fiatalok és kívánatosak legyenek. Számtalan futó kaland után az első viharos, nagy szereleme Laura Bon, a szép színésznő volt. A több mint tíz évig tartó kapcsolatból egy kislány is született.

Laura nem tűrt riválist, sírt, fenyegetődzött, ájuldozott, többször öngyilkosságot kísérelt meg, amikor rájött, hogy a király mellette még más asszonyokat is szeret. Egyszer botrányos módon a nyílt utcán esett neki egy vetélytársának úgy, hogy alig tudták szétválasztani őket. A harcias ellenfél Rosa Vercellana volt, egy közrendi származású, írni, olvasni nem tudó, de talpraesett leány, aki egy további kislányt és mellé egy fiút is szült a királynak.

Később, amikor a jó Maria Adelaide meghalt, és a kedélyes, vérbő humorú Rosa végleg kiütötte a nyeregből a többi szeretőt, a király grófnői rangra emelte, egy kastélyt adományozott neki és még feleségül is vette. A házasságkötésbe azonban csak azért egyezett bele, mert úgy tűnt, hogy elviszi egy betegség, és addig nem kaphatta meg az utolsó kenetet, amíg nem rendezte kapcsolatát élettársával. „A feleségem lehet, de Olaszország királynéja soha!” – jelentette ki ekkor Viktor Emánuel, aki miután felgyógyult, ismét a régi formájába lendült. Több szeretőt is tartott egyszerre, sőt ahogy öregedett, egyre fiatalabb lányokra vetett szemet.

A csupán 58 évet élt király életerejét talán éppen a sok szerelmi kaland emésztette fel. Kortársai szerint mindenesetre nem is annyira az ország egyesítésében játszott kiemelkedő szerepéért kapta a megtisztelő „a haza atyja” címet, hanem inkább azért, mert Olaszország-szerte rengeteg gyermeket nemzett. A markáns arcszőrzetéről is nevezetes olasz király eredeti 6,45 gramm összsúlyú, 900-as aranyból vert pénze révén különleges kortörténeti dokumentumot és értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

20 líra, II. Viktor Emánuel, Olaszország, 1861-1878

20 líra, II. Viktor Emánuel, Olaszország, 1861-1878
(6,45 gramm összsúly, 900-as arany, Ø 21 mm)

110 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: