Heti ajánlatok

2020. 1. heti ajánlatunk!

Vajon mit hoz a Patkány éve 2020-ban?

Vajon mit hoz a Patkány éve 2020-ban?

A kínai időszámítás és jóslás nem igényel komoly asztronómiai ismereteket, bonyolult számítgatásokat. Módszere a modern nyugati csillagjóslástól eltérően nem a csillagoknak a Földre és ránk gyakorolt hatásán alapuló „asztrológiai kutatás”, hanem inkább a történelem és az idők ismétlődő mintáira épülő, időfigyelő jövendölés-művészet. Bár eredetileg az ősi Kínában is csillagvizsgáló tudósok sokasága számítgatta a csillagok mozgásából, hogy mit is tervez az Ég a Földdel, a kínai horoszkóp mára már a laikusok számára is érthetővé egyszerűsödött. Elégséges ismerni születésünk időpontját, s ennek alapján kikereshetjük a ránk vonatkozó jóslatokat, jellemrajzokat az évről évre megjelenő Kínai Kalendáriumból.

A kínai horoszkópban minden új esztendőben más állatjegy veszi át az uralmat hagyományos sorrendben. Elsőként a Patkány éve kezdi a ciklust, majd követi a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, a Majom, a Kakas, a Kutya, és végezetül a Disznó. Ha ezekhez az állatjegyekhez tulajdonságként társítjuk az öt elemet, a Fát, a Tűzet, a Földet, a Fémet és a Vizet, akkor mindegyik állatjegyből ötféle lesz, és így megkapunk egy hatvanéves, nagyjából emberöltőnyi ciklust, amely már megjelenít minden olyan tulajdonságot, amellyel a kínai horoszkóp szerint számolni kell.

A most következő 2020-as év a Fém–Patkány éve lesz. Hogy a bölcs távol-keleti asztrológusok szerint mi mindenre lehet számítani ebben az évben, az meghaladja ennek a hírlevélnek a kereteit. Szerencse, boldogság, egészség, szakmai siker és nem utolsó sorban anyagi biztonság – ezekre vágyik alapvetően mindenki. Mindezt csak részben vagyunk képesek magunk befolyásolni. Sok esetben a környezetünkből érkező impulzusok irányítják az eseményeket, mint például a globális gazdasági folyamatok és a világpolitika eseményei. Ezért a tavalyi évhez hasonlóan, valószínűleg idén is az amerikai–kínai szembenállás, és az USA konfliktusokat is felvállaló, határozott külpolitikája lesz a legnagyobb hatással a világ menetére és a pénzügyeinkre.

Az új év első napjaiban az aranyár máris bakugrásokkal szökik felfelé, válaszként arra, hogy Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen és megölt két iráni katonai vezetőt, akik az amerikaiak szerint terrortámadások előkészítésre utaztak Bagdadba. Irán vallási és politikai vezetői máris kemény válaszlépést helyeztek kilátásba az amerikai légitámadások után. Joe Biden – Donald Trump legfőbb kihívója a 2020. novemberi elnökválasztáson – pedig úgy értékelte az akciót, hogy „Trump elnök éppen dinamitot helyezett el egy gyúlékony dobozban”.

Világpolitika, országok közötti hatalmi játszmák, gazdaság- és pénzügypolitika – ezek a nagy témák, amelyek tektonikus elmozdulásokat hozhatnak 2020-ban az emberiség életében. De hosszú a magyar belpolitika vitákra okot adó témáinak listája is. Ezek az ország gazdasági helyzetére és a forint erejére vannak közvetlen kihatással. Mindezek tekintetében nehéz megjósolni, hogy mit hoz a jövő, de úgy tűnik, hogy a pénzügyeink biztonságára ismét nagyobb veszély leselkedik, és ezért az immár 5000 éve megbízhatóan értéket őrző aranyra egyre nagyobb igény mutatkozik. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

5 dollár, „Patkány éve”, Ausztrália, 2020

5 dollár, „Patkány éve”, Ausztrália, 2020
(1,55 gramm, 9999-es arany, Ø 14,6 mm)

34 900 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: