Heti ajánlatok

2019. 33. heti ajánlatunk!

725 millió forintnyi aranyérmét raboltak a mexikói pénzverdéből

725 millió forintnyi aranyérmét raboltak a mexikói pénzverdéből

Amióta léteznek bankok, azóta mindig megpróbálták kirabolni azokat a gyors meggazdagodás reményében. Bár az idő előrehaladásával, a technológia fejlődésével és a biztonsági intézkedésék szigorodásával egy-egy intézmény páncéltermének kifosztása sokkal nehezebb feladat lett, mégis hallhatunk a hírekben nap mint nap betörésekről, kisebb-nagyobb rablási ügyekről. Némely filmbe illő rablás pedig idővel legendává válik.

Hogy legenda vagy börtön lesz-e a sorsa annak a két fegyveresnek, akik a múlt héten a mexikói kormány pénzverdéjébe törtek be vakmerő módon fényes nappal, azt egyelőre még nem tudni. A helyszínválasztás mindenesetre rendkívüli, hiszen egy pénzverde biztonsági berendezések egész arzenálját vonultatja fel. Ezek a legfontosabb kellékei annak a gyárnak, amelynek a szó szoros értelmében a pénzcsinálás a feladata.

A rablók azonban valahogy mégis túljártak a biztonsági személyzet eszén. A pontos részleteket ugyanakkor nem tudni, a szűkszavú híradások csupán annyit árulnak el, hogy míg a két fegyveres egyike fegyverével hadonászva sakkban tartotta az őrséget, addig a másik rabló behatolt egy nyitva hagyott széfterembe, és megtöltötte a hátizsákját 1567 arany pénzérmével.

Mexikói aranyrablás

A hírek szerint a szóban forgó érmék esetében az úgy nevezett Centenario típusú érmékről van szó, amelyeket 1921-ben a spanyol iga alóli felszabadulás 100. évfordulójára adták ki először (centenario), de később is még éveken át vertek 1947-es évszámmal. Az érme előlapján az ország jelképe, a Függetlenség angyala (El Angel de la Independencia), egy szárnyas női figurát ábrázoló monumentális szabadságszobor látható, felemelt kezében babérkoszorúval, a másikban széttört láncokkal. Háttérben az ország két híres vulkánja, a Popocatepetl és az Iztaccihautl emelkedik. A veret hátlapját a sasos mexikói címer díszíti.

Az 50 pesos névértékű Centenario érmék 900-as finomságú aranyból készültek és 37,5 gramm színaranyat tartalmaznak, ami nagyjából 1,2 unciának felel meg. Ezzel a kimondottan befektetési célt szolgáló érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére.

50 pesos, Centenario, Mexikó, 1921-1947

50 pesos, Centenario, Mexikó, 1921-1947
(41,67 gramm, 900-as arany, Ø 37 mm)

609 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: