HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2019. 29. heti ajánlatunk!

Tiszta szívű gyilkosok

Tiszta szívű gyilkosok

A terrorizmus története évezredekre nyúlik vissza. Az ókor után, hosszú szünetet követően az újkorban, a 19. században éledt fel ismét, amikor az olasz függetlenségért küzdő forradalmárok, majd az anarchisták egyéni, elszigetelt akcióikkal igyekeztek felhívni a figyelmet az államot, a fennálló rendet tagadó ideológiájukra.

Az anarchisták célpontjai általában szimbolikus személyek – uralkodók, államfők, rendőrfőnökök – voltak. Akcióikkal ugyanakkor nem sok eredményt értek el, még a sikeresnek nevezhető merényleteik után sem változott meg sehol a fennálló rendszer. Így például hiába ölték meg 1900-ban I. Umberto olasz királyt vagy 1898-ban a senkinek sem ártó, amúgy rendkívül népszerű Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét, de az orosz cárok ellen elkövetett merényleteik is hiábavalónak bizonyultak.

Franciaországban 1892-ben indult meg a leglátványosabb merényletsorozat, amely két éven keresztül állandó szenzációt szolgáltatott az újságoknak, és jelentett folyamatos gondot a rendőrhatóságoknak, mert nem volt sejthető, kikre terjednek ki a merényletek. 1892. március 11-én bomba robbant a Boulevard Saint Germain környékén, március 15-én egy párizsi laktanya kantinjában, március 27-én egy államügyész házában, aki a tüntető munkások ellen szigorú megtorló intézkedéséket követelt. A merényleteket egy Ravachol nevű ember számlájára írták, akit a hatóságok nem sokára elfogták, majd kivégeztek. Az utolsó szó jogán, a hagyományos felkiáltással fogadta az ítéletet: „Éljen a társadalmi forradalom! Éljen az anarchia!” Elvtársai pedig dalba foglalták a nevét és sírján már másnap bosszúról szóló eskük és dicshimnuszos cédulák jelentek meg.

Ravachol helyébe új merénylők léptek, akik folytatták a terrorcselekményeket. Tárgyalása előestéjén felrobbantották azt a kávéházat, ahol Ravacholt elfogták. Egy éjjeliőr 1893. október 20-án az orosz küldöttségre várakozó tömegbe lőtt, egy 19 éves cipészinas pedig a párizsi szerb követet szúrta le egy előkelő étteremben. December 9-én aztán egy Auguste Vaillant nevű anarchista „Vesszen a burzsoázia! Éljen az anarchia!” kiáltással, kisebbfajta szögekkel töltött csőbombát hajított a képviselőházban ülésezőkre. Jelképes gesztusnak szánta. „Ha ölni akartam volna, vadászsöréttel töltöm meg a bombát” mondta Vaillant a bíróságon, amely természetesen őt is halálra ítélte.

A Franciaországot megrettentő merényletsorozat idejéből való ez a több mint 3 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert eredeti érme, amelynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

10 frank, Ceres istennő, 1878-1899, Franciaország

10 frank, Ceres istennő, 1878-1899, Franciaország
(3,23 g, 900-as arany, Ø 19 mm)

49 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: