HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 50. heti ajánlatunk!

Jézus születése, karácsony és a betlehemi csillag

Jézus születése, karácsony és a betlehemi csillag

Karácsony közeledte a betlehemi csillagot, Jézus születését, a napkeleti bölcseket juttatja az ember eszébe. Számos egyházi, vallásos ábrázoláson jól látható, amint az újszülött Jézus fölé hajoló bölcsek felett az égbolton egy fényesen ragyogó csillag mutatja: megérkezett a Megváltó.

A legismertebb elmélet szerint a betlehemi csillag valójában egy üstökös volt – így jelenik meg a templomok freskóin és sok festményen is. Mai szemmel nézve, még logikus is lehetne, ugyanis egy-egy üstökös olykor hetekig, sőt, még hónapokig is látható az égen, ráadásul mozgásának határozott iránya van, ezért még követni is lehet. Ezt az elméletet azonban megdöntötték, ugyanis a korabeli kínai csillagászok részletesen beszámoltak a fontosabb égi vándorokról – például a Halley-üstökös megjelenését mindig feljegyezték – de Jézus születése körüli évekből egyetlen hasonló jellegű írás sem maradt fenn.

A betlehemi csillag titkával Johannes Kepler, német matematikus, csillagász és asztrológus is foglalkozott. Kepler úgynevezett „hármas konstelláció" elmélete szerint a jelenség a Jupiter és a Szaturnusz planéták együttállása és egy szupernóva kombinációja lehetett, ami egyetlen erős fényű csillagnak látszott. Azonban ez az elmélet is gyenge lábakon áll, mert a számítások szerint Jézus feltételezett születésekor ilyen csillagászati együttállás nem volt lehetséges.

A betlehemi csillag rejtélye tehát tudományosan aligha feloldható. Már csak azért is, mert a fényjelenség viselkedése igencsak különleges: az evangélium szerint hosszabb ideig volt látható, a napkeleti bölcsek előtt haladt, és végül megállt a betlehemi barlangistálló fölött. Márpedig olyan csillag, amely így mozogna, nem létezik. Ezért van, aki pusztán úgy véli, hogy a jelenséget Isten fényes angyalainak egy csoportja idézte elő, akiket a bölcsek messziről csillagnak vélhettek.

A betlehemi csillag titkára talán sosem jövünk rá, és örök rejtély marad. De nem csak a tudósokat, csillagászokat és hívőket foglalkoztatja a kérdés, hogy milyen égi jelenség idején született Jézus, a gyermek, akinek a szeretet ünnepét köszönhetjük. A ragyogó csillag a svájci aranyfinomító Valcambi céget is megihlette, amely a jól ismert Aranytáblák technológiáját alapul véve 5 darab 1 grammos részletből illesztett össze egy 9999-es tisztaságú, a törésvonalak mentén akár könnyen fel is darabolható aranycsillagot. Használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

Karácsonyi csillag

Karácsonyi csillag
(5 gramm, 9999-es arany, 32.38 x 30.80 x 34.00 mm)

81 900 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: