HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 24. heti ajánlatunk!

Az Aranycsapat legendája

Az Aranycsapat legendája

Még három nap, és csütörtökön az Oroszország–Szaúd-Arábia találkozóval kezdetét veszi a labdarúgó világbajnokság. A magyar válogatott 1986-ban jutott ki utoljára a VB-re, azóta drámai hanyatlásban van a magyar foci. Ez különösen annak tükrében fájdalmas élmény, hogy éppen 70 éve vette kezdetét az Aranycsapat legendája, amely formáció egykoron a magyar labdarúgást a világ élvonalába katapultálta.

Az Aranycsapat ikonja, minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, Puskás Ferenc 1945-ben húzhatta először magára a címeres mezt, 1948-ra már tízszeres válogatott volt, és valósággal ontotta a gólokat. A hivatalos értelemben vett Aranycsapat 1949-ben kezdett együtt játszani, és 1956-ig nagyjából meg is maradt a csapat gerince. Az „álomfelállás” így festett: Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Budai László, Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán. A Sebes Gusztáv által irányított együttes minden addigi teljesítményt megdöntve 1949 és 1956 között 74 mérkőzést játszott, ezeken 55 alkalommal győzött, és a 12 döntetlen mellett mindössze 7 vereség a mérleg.

Aranycsapat

1952-ben a Helsinki Olimpián aranyérmet nyert a csapat, majd 1953 végén következett a mérföldkő, amely a legendák közé emelte a nemzeti tizenegyet: az Anglia ellen idegenben játszott barátságos mérkőzés. Az azóta világszerte ismert találkozón Magyarország 6–3 arányban, első kontinentális európai csapatként verte meg az angolokat a Wembley-ben, ezzel kiváltva az egész futballvilág csodálatát és elismerését. A következő év tavaszán rendezték a visszavágót a Népstadionban, ahol a mieink 7–1-re ismét legázolták a vendégeket. Azóta is él a mondás, miszerint az angolok egy hétre jöttek, és hét–eggyel mentek…

A magyar válogatott igazi esélyesként, a világ legjobbjaként érkezett Svájcba, az 1954-es világbajnokság helyszínére. A várakozásokat beváltva könnyedén meg is nyerte a csoportmérkőzéseit, Dél-Koreának 9, az NSZK-nak 8 gólt lőve. A negyeddöntőben Brazíliát sikerült két vállra fektetni, az elődöntőben pedig hosszabbításban győztük le Uruguayt. A döntőre a sérült Puskás is visszatért, és a 9. percben már 2–0-ra vezetett a magyar válogatott. A mély, felázott talajon a németek 10 perc alatt egyenlítettek, és végül 3–2-re fordítottak is. A döbbenetes vereséget sokan nemzeti katasztrófaként élték meg. Magyarország két év után első vereségét könyvelhette el, ami rosszabbkor nem is jöhetett volna.

Az 1956-os forradalom leverése miatt – a több mint 200 ezer magyar emigráns mellett – a csapat legtöbb tagja is elhagyta hazáját. Ezzel nehéz helyzetbe került a hazai labdarúgás, de az akkori helyzetre jellemző, hogy még az Aranycsapat árnyékában is klasszisok játszottak, akikből a következő világbajnokságra ismét sikerült ütőképes csapatot építeni. Ennek az új generációnak volt képviselője Albert Flórián az egyedüli magyar aranylabdás.

Az arany és a foci egy másik kapcsolódási pontja ez a német aranypénz egy labda, a pálya és a stadion lelátóin ülő nézők motívumával. Ezzel a fél uncia színsúlyú, négy 9-es tisztaságú aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

100 euró foci németország 2006

100 euró, Labdarúgó VB, 2006, Németország
(15,55 g, 9999-es arany, Ø 28 mm)

209 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: