HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 20. heti ajánlatunk!

Újabb háború lesz a Közel-Keleten?

Újabb háború lesz a Közel-Keleten?

Irán csatlakozni kíván a nukleáris hatalmak klubjához, és ez sok emberben félelmet kelt. George W. Bush korábbi amerikai elnök a gonosz tengelyéhez sorolta az országot, és bár Irán állítja, hogy céljai békések, az Iráni Iszlám Köztársaság 1979-es megalakulása óta sokan kísérik aggodalommal az iráni belpolitikai fejleményeket. A világ második legnagyobb olajtartalékával rendelkező országa esetében kézenfekvő a kérdés, hogy mi szüksége is van nukleáris energiára?

A válasz Donald Trump hivatalban lévő elnök szerint egyértelmű: Irán atomfegyvert akar kifejleszteni. Ezért az elmúlt héten bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok kilép az iráni atomszerződésből, és aláírta azt a memorandumot, amellyel visszaállította az Irán elleni büntető intézkedéseket. A Fehér Házból valamennyi nagy tévétársaság által élőben közvetített beszédében az amerikai elnök ostorozta Irán politikáját és azt fejtegette, hogy a 2015-ben aláírt megállapodást „rosszul tárgyalták”, ezért ha Irán be is tartja a benne foglaltakat, politikája változatlanul veszélyes, mert atomfegyverek kifejlesztésére törekszik.

Nem sokkal az elnök bejelentése után Irán és Izrael egyaránt mozgósításba kezdett. Izrael rakétaelhárító rendszereket telepített Észak-Izrael határába, a Gázai övezetben állomásozó katonáknak pedig parancsba adták, hogy készítsenek védelmet a lakosságnak a bombák ellen, továbbá hivatalosan is bejelentették a tartalékosok mozgósítását. Politikai elemzők úgy vélik, hogy Irán hasonlóképpen mozgósítani fog, elsősorban a Szíriában és Libanonban általa támogatott milíciák révén. Vannak, akik szerint Amerika megelőző támadást, célzott légicsapásokat tervez Irán ellen. Ezzel nyilván destabilizálná az egész Közel-Keletet, de az európai országok is érintettek lennének – ha másképp nem, hát a migrációs hullám újraéledése miatt. Félelmeink tehát lehetnek bőven.

Mindeközben Irán, leánykori nevén Perzsia, egy varázslatos ország, az emberi civilizáció egyik bölcsője, a Biblia szerint itt létezett egykor a Paradicsom. Évezredek óta meghatározó állam a Közel-Keleten, összekötő hídként kapcsolatot teremtett Kelet és Nyugat között. Viszontagságos történelmének ékes szemtanúja ez az aranypénz, rajta az ország utolsó uralkodója, a perzsa sah látható, akit az iszlám forradalom űzött el trónjáról éppen negyven esztendeje. Ezzel az eredeti, közel 8,14 gramm összsúlyú, 900-as aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 pahlavi, Irán, 1942-1979

1 pahlavi, Irán, 1942-1979
(8,14 gramm, 900-as arany, Ø 22 mm)

104 900 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: