HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 11. heti ajánlatunk!

Hölgy aranyban – az érzékiség portréja

Hölgy aranyban – az érzékiség portréja

A 19–20. század fordulójának kimagasló festője Gustav Klimt (1862–1918), akinek képein meg-megújuló témaként tér vissza a nőiesség sokszor igencsak erotikus ábrázolása. Gyönyörű asszonyok, ölelkező szerelmespárok, izzó színekben pompázó virágok, kecses indák, lágyság és finomság tarka harmóniája, továbbá sok-sok arany jellemzi kivételes festészetét. De nemcsak fiatal nők ábrázolására korlátozódott művészete, hanem a nőiesség minden formáját megörökítette: a várandósságtól az öregedésig, Klimt a nőket csodálnivaló ikonokká emelte.

Klimt öntörvényű művész volt, nem adott senki szavára, úgy élt, ahogy éppen akart. Mindemellett pragmatikus, kényelmes és barátai szerint lusta ember is volt. Ezt igazolja, hogy nem tartott fönn saját lakást, anyja haláláig vele élt, majd azután a két nővérével, és soha nem kötelezte el magát egyik szerelmének sem. Pedig a festő vonzotta a nőket, és ő nem állt ellen, hasonlóképp erősen vonzódott maga is a gyengébbik nemhez. A nőügyeiről keringő számtalan szóbeszédnek bizonyára megvolt az alapja, olyannyira, hogy állítólag 14 házasságon kívüli gyermeke született különböző asszonyoktól.

Portréiban az allegorikus festészettől a mitológiai témákig, az erotikustól a klasszikus női képmásig mindent megtalálhatunk. Művei közös nevezője azonban, hogy mindegyik képén a nő áll az univerzum középpontjában. Az arany nem éppen szűkmarkú alkalmazásával, világító, mégis finom színeivel teljesen egyedi, páratlan aurát teremtett. Ez különbözteti meg a bécsi szecessziót, melynek vezéralakja volt, az összes többi Európában felbukkanó hasonló művészeti áramlattól.

Ha végignézzük a portréit, a szeretetteli ábrázolásokból egyértelműen láthatjuk, hogy Gustav Klimt lelkes rajongója volt a női nemnek, és ezt munkáinak minden részletében ki is fejezi. Judith II. című képe egy igazi femme fatale inkarnáció, ami nemcsak a művész egyik legjobb képe, hanem a művészettörténet legkiemelkedőbb női arcképeinek egyike. Ezen a 10 gramm színsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert érmén valósággal életre kel a művész múzsája. Használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

50 euró, Gustav Klimt – Judith II., Ausztria, 2014

50 euró, Gustav Klimt – Judith II., Ausztria, 2014
(10,14 gramm, 986-os arany, Ø 22 mm)

132 200 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: