HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 2. heti ajánlatunk!

Az indiánok öröksége – szertefoszlott romantika

Az indiánok öröksége – szertefoszlott romantika

Az indiánok elnevezése egészen Amerika felfedezéséig nyúlik vissza. A középkori tévedések és félretájékozódások sorát bővíti, hogy amikor Kolumbusz Kristóf Dominika partjainál horgonyt vetett, akkor szentül meg volt róla győződve, hogy Indiába érkezett. Így a bennszülötteket indiaiaknak hitte. Innen ered az indián elnevezés, ami az amerikai bennszülött lakosságra ráragadt az évszázadok folyamán.

Az észak-amerikai indiánokról, életükről, szokásaikról, vallásukról általában csak közhelyeket ismerünk, melyeknek sokszor gyermekkori olvasmányaink a forrása, a Karl May vagy Cooper regények és azok hősei: Winnetou, Old Shatterhand, az utolsó Mohikán és Hosszúpuska. De ők csak a képzelet szülöttei, a valóság jóval prózaibb és szomorúbb. A fehér ember megjelenése a földrészen az indiánok lassú pusztulásához, kultúrájuk hanyatlásához vezetett. A földjeiket lassan elfoglalták, kiirtották a bölényeket, megfosztva ezzel az indiánokat legfőbb élelmiszerforrásuktól.

A folyamatos harcok a népesség rohamos csökkenéséhez vezettek. Miután a fehérek elfojtották az indiánok utolsó kétségbeesett, sikertelen fegyveres megmozdulását is, a reménytelenség és a gyász hosszú évei következtek. A földönfutóvá  vált, otthonuktól megfosztott indiánok teljesen elvesztették életkedvüket és nem ritkán az alkoholban leltek vigaszra. Ma az Egyesült Államokban és Kanadában  mintegy 3 millió indián él, egyharmaduk rezervátumokban. Sokan máig nem találják helyüket a modern társadalmakban, és ezért munkanélküliségben, szociális segélyen tengődnek.

Az egykor oly bátor és büszke, a természettel, az éggel, a földdel, az állatokkal és a növényekkel harmóniában élő indiánoknak egy a megszokottól eltérő, nem domborveretes, hanem metszéshez hasonlatos mélyveretes eljárással készült 100 éves amerikai érme állít méltó emléket. A 8,36 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929

5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929
(8,36 gramm összsúly, 900-as arany, Ø 21,6 mm)

145 000 Ft   (0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: