HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2017. 46. heti ajánlatunk!

Farkasok üvöltése – a vadon szerenádja

Farkasok üvöltése – a vadon szerenádja

Alighanem kevés olyan állat él a Földön, amelyet annyi – gyakran egymásnak teljesen ellentmondó – tévhit, babona, legenda vesz körül, mint a farkast. Sorsa, megítélése az ősidőktől kezdve végletesen ellentmondásos volt: az emberek tisztelték vagy éppen rettegtek tőle, és nem utolsó sorban irtották mint vetélytársat a vadászatban, mint birkarablót, és mint állítólagos emberevőt.

Pedig az Észak-Amerikában élő indiánok egykor testvérünkként tisztelték ezt az állatot. Brit-Kolumbia nyugati partján, egy híres címeren legfelül egy sast ábrázolnak, a levegő királyát, alatta egy bálnát, a tengerek uralkodóját, legalul pedig egy farkast, a szárazföld királyát, akit bátornak és bölcsnek tartottak. Sok törzs mitikus hagyományában a farkast az emberek ősapjának tartották, mások saját népük ősanyjának tekintették.

Hasonló kép található a farkasról „A mongolok titkos történetében” amely Dzsingisz kán származásáról mesél. A legenda szerint a nagy hadvezér és világhódító egy farkastól származik. Romulus és Remus, Róma két mondabeli alapítója egy nőstényfarkas önfeláldozó cselekedetének köszönheti életét. A farkas kimentette a Tiberisz habjaiból, szoptatta és felnevelte őket, mintha a saját gyerekei lettek volna. Az ikreket szoptató farkas szobra ma is Róma egyik szimbóluma.

Az ókori Görögországban merőben más kép alakült ki a farkasokról. Náluk a farkas nem az anyai szeretet, hanem a férfiúi erő szimbóluma. Ennek megfelelően Aphroditét, a szépség és a szerelem istennőjét gyakran egy nagy farkas társaságában ábrázolták. Az ókori egyiptomiak mondavilágában nem az élet kezdetén, hanem a végén állt a farkas, ő volt a sírok városának az őre.

A földkerekség valaha legelterjedtebb és legsikeresebb nagyragadozója teliholdnál, vagy ha fúj a szél, semmit sem szeret jobban, mint kiállni valami kiugró helyre és az ég felé vonítani. Ebbe a vonításba azután minden hallótávolságon belül levő farkas bekapcsolódik. Ezt a különös koncertet örökíti meg a Kanadai Királyi Pénzverde 2015-ben kiadott 1/10-ed uncia színsúlyú 999,99%-os (!) tisztaságú aranyból vert érméje, amely befektetési aranyként kiváló lehetőséget nyújthat Önnek is, személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

20 dollár, Üvöltő farkas, Kanada, 2015

20 dollár, Üvöltő farkas, Kanada, 2015
(3,11 gramm színsúly, 99999-es arany, Ø 16 mm)

49 000 Ft   (0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: