AktuálisÜgyvezető igazgatói tájékoztató

Ügyvezető igazgatói tájékoztató

 

Ügyvezető igazgatói tájékoztató
az Aranypiac biztonságos működését érintő intézkedésékről

Optimista vagyok, de egyidejűleg realista is. Továbbá cégvezető. Nem csak családomról, de munkatársaimról is kell gondoskodnom és felelősséggel tartozom Ön felé is, aki ügyfélként megtisztel a bizalmával. Természetesen mindent megteszek, hogy ennek a bizalomnak megfeleljek. Ezért most arról szeretnék írni, hogy mely intézkedéseket hoztam az Aranypiac munkatársainak védelme és a vállalkozás töretlen működésének biztosítása érdekében.

A munkavállalók egészségének megóvása a legfontosabb célkitűzés. A második cél a vállalkozás működésének biztosítása. Ezek együttes elérése hoz minket abba a helyzetbe, hogy az ügyfeleink felé fennálló felelősségünknek és kötelezettségeinknek meg tudjunk felelni.

Az irodai munkára rendelt kollégák egymástól fizikailag szigorúan elkülönítve, önálló helységekben dolgoznak, egymással minden közeli kapcsolatot kerülni kötelesek, annak érdekében, hogy ha akár csak egy valaki közülük megfertőződne, ne kelljen mindenki másnak is karanténba kerülnie. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor a jelenleg otthoni munkára rendelt kollégákat rendelem a helyükre.

Szükség esetén tehát így tudjuk biztosítani az Ön kiszolgálását. Ezzel gátat szabunk a vírus terjedésének, óvjuk munkatársaink egészségét és megalapozzuk a működési biztonságunkat, amire soha nem volt nagyobb szükség, mint most, amikor egészen elképesztő mennyiségben kapunk megrendeléseket, telefonhívásokat, e-mail üzeneteket. Ezt a rengeteg megrendelői igényt ki fogjuk szolgálni, erre személyesen adok garanciát.

Az Aranypiac pénzügyileg stabil, erős vállalkozás, jelentős tartalékokkal rendelkezik. Saját tulajdonú, 2100 négyzetméteres székházunkra bérleti díjat nem kell fizetnünk, adósságaink nincsenek, hiteltörlesztés terhe nincs a vállunkon. A nyolc éve épült épület kifejezetten a mi speciális biztonsági igényeink szerint lett tervezve, ennél fogva a legkorszerűbb fizikai védelemmel és biztonságtechnikával rendelkezik.

Szót kell ejtenem azonban az ellátási láncot jelenleg érintő bizonytalanságokról is. Kereskedelmi és szolgáltató vállalkozás vagyunk, árut importálunk és adunk el vevőinknek. Ha az áru nem jut el hozzánk, mert a gyártók leállnak a termeléssel vagy azért, mert a transzport akadozik, akkor az hosszabb távon már komoly problémát jelenthet.

Ez a probléma az elmúlt hét első két napján olyan masszívan jelentkezett, hogy le is kellett állítanunk az árképzést és kereskedést. Ezt megelőzően kimerültek az árukészleteink, a vevők mindent felvásároltak. Még a sérült csomagolás, a karcos felület sem jelentett problémát, csak adjunk bármit, ami arany. Mikor pár óra múltán azonban már másodosztályú áruból is kifogytunk, döbbentünk rá arra, hogy az utánpótlás beszerzése nehézségekbe ütközik.

Az idehaza népszerű svájci Argor Heraeus gyár termékei jelenleg beszerezhetetlenek. A svájci-olasz határ közelében található világcég a járvány miatt egyelőre nem tud termelni illetve nem tud szállítani a megrendelőknek. Ugyanez mondható el a többi svájci finomítóról.

Szerencsére azonban eddig is több lábon álltunk, más európai gyártótól is hozattunk be rudakat, van tehát alternatívánk, nem most kell kitaposnunk hozzájuk az ösvényeket. A német gyártók továbbra is szállítanak, de jó kapcsolatunk van az ausztrál Perth Mint, a kanadai Royal Canadian Mint európai képviseletével, a belga Umicore vagy éppen a közeli Osztrák Pénzverdével (Münze Österreich), amellyel immár 20 éve szinte barátinak nevezhető bizalmas kapcsolatban állunk. Ezen cégek mindegyike London Good Delivery minősítésű rudakat illetve érméket gyárt, amely a legmagasabb, nemzetközileg elfogadott minőségi tanúsítvány.

Miután a beszállítói kapcsolatokat sikerült tisztázni, és garanciákat kapnunk, már csak a transzport az, ami problémát jelenthet. Az áruforgalom lelassult, különösen a határforgalom akadozik, és meg is drágult. Itt is van azonban több alternatívánk. Olyan pénzszállító cégek állnak a rendelkezésünkre, amelyek szokva vannak a kihívások leküzdéséhez.

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönöm, hogy időt szánt rám és ezt a hosszú levelet elolvasta. Szeretném nem csak afelől megnyugtatni, hogy az Aranypiac biztonságosan működik tűzön, vízen át. Célom az is, hogy optimizmusomat tovább adjam. Úgy vélem, hogy pánikra nincs ok. Biztos vagyok abban, hogy a szigorú intézkedésekkel a járvány megfékezhető, a gazdaság, a társadalmi élet pedig működni fog tovább.

Az élet, mint egy búvó patak mindig utat talál az akadályokon át. Ez most is így lesz.

Vigyáz(z)unk egymásra!

Schmidt Kálmán
Ügyvezető igazgató

2020. március 23.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: