HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

AktuálisKészpénzes fizetés csak korlátozottan lehetséges!

 

Készpénzes fizetés csak korlátozottan lehetséges!

 

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésével kapcsolatos jogszabályok legfrissebb értelmezése az eddig megszokottakhoz képest alaposan megkeseríti a vásárlók és eladók életét.

A hatóságok többé-kevésbé tényként kezelik, hogy Magyarországon az adózatlan, fekete jövedelmekből, a bűncselekményekből, a csalásból és korrupcióból származó bevételekből jelentős mennyiségű aranyat vásárolnak az elkövetők. Ezt az aranyat aztán az országból kiviszik, majd más állam területén értékesítik, hogy a folyamat végén legálisnak látszó jövedelemre tegyenek szert.

A hatóságok szerint az arany ideális eszköz a pénzmosásra. A jogalkotók célja ezért az, hogy a nagy értékű anonim vásárlásokat törvények és rendeletek által lehetetlenítsék el, de a ráijesztés is hatásos módszer lehet.

Riadalomra az aranykereskedőknél az ad okot, hogy a hatóságok az illegális forrásból származó vételárat a kereskedőktől lefoglalhatják. Az összeget egyszerűen inkasszálhatják a vállalkozás bankszámlájáról. A kereskedő ezt követően követelheti ugyan az áruja visszaszolgáltatását – a bűnelkövetéssel vádolt vevőjétől vagy a hatóságtól –, de igencsak kétséges, hogy azt vissza is tudja szerezni. Azzal minimum számolnia kell, hogy akár több évig is pereskedhet érte.

Könnyű belátni, hogy ez mekkora pénzügyi kockázatot jelent a kereskedők számára. Ha egy valamikor készpénzzel fizető ügyfélről egyszer csak kiderül, hogy pénzmosást követett el, akkor az eladó könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy se pénz, se arany, és a tranzakcióban érintett kollégáknak, a cég vezetőjének még kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is számolnia kell.

Ezt az egzisztenciális, vállalati és személyes kockázatot az Aranypiac kollektívája nem csak nem tudja felvállalni, de erkölcsileg is vállalhatatlan számunkra, hogy eszközzé, pénzmosodává, tudtunk nélkül bűnözők cinkosává váljunk.

Ezért a jogi helyzetre közvetlenül rálátó szakértők ajánlása alapján meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy 2019. december 1-jétől ügyfelenként éves szinten csak 4,5 millió forintig fogadunk el készpénzt. Ennél nagyobb összegek csak átutalással teljesíthetőek. Ettől a rendelkezéstől semmilyen még oly kivételes esetben sem tudunk eltérni. 

 

Bízunk ügyfeleink megértésében, és abban, hogy hűségesek maradnak hozzánk, mi pedig a törvényi előírások szigorú betartásával abban a helyzetben tudunk maradni, hogy hosszútávon, megbízhatóan kiszolgálhatjuk Önöket.

 

 

 

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: