HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Az Arany Világtanács látni véli a fényt az alagút végén - Aranypiac videó

(2018.08.29.) Videó indítása

Az Arany Világtanács látni véli a fényt az alagút végén

Az Arany Világtanács a napokban tett közzé egy elemzést az arany piacáról, amelyben a szerzők magyarázatot keresnek az aranyár legutóbbi csökkenésére, valamint górcső alá veszik azokat a tényezőket, amelyek a közeli jövőben az árfolyam erősödését eredményezhetnék.

Az augusztus immár az ötödik sorozatban veszteséges hónap az aranynál – legalábbis egyelőre. Az arany jegyzése mostanra megjárta az 1.200 dollár alatti régiókat, majd 1.170 dolláron, látszólag légüres térben valamicske támaszra lelt, és most ismét kevéssel 1.200 dollár felett jár.

Az Arany Világtanács szerint az árfolyam-csökkenés hátterében első sorban az erős dollár áll. A dollár ugyanis haszonévezője jelenleg annak a harsány retorikának, amelyet az USA alkalmaz a világkereskedelem kérdéseiben. Különböző technikai és fundamentális tényezők azonban ismét lendületet adhatnak az aranynak az elkövetkezendőkben. Az elemzők e tekintetben első sorban az arany határidős piacán kialakult állapotokra utalnak. Tartós azonban csak akkor lehet a technikai alapon végbemenő erősödés, ha még további tényezők is segítik az árfolyamot felfelé.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: