HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Trump, NATO, kereskedelmi háború, BREXIT – Mi kell még az aranynak? - A TrendFM rádió adása

(2018.07.11.)

Az év elején dollárban számolva láttunk egy fellendülést az arany árában, aztán egy stagnálás, majd egy méretes korrekció következett májusban-júniusban, minek köszönhetően dollárban kifejezve nem hogy plusz, hanem 3 százalékos mínusz most az arany egyenlege eddig éves szinten.

Ez a legutóbbi aranyár gyengülés azonban inkább technikai jellegű és átmeneti állapotnak tűnik, még akkor is, ha a viszonylag erősebb dollárral és az emelkedő kamatokkal két irányból is lő nehéztüzérség az aranyra.

Ezekkel szemben azonban ott van a javában zajló kereskedelmi háború, annak nyilvánvalóan infláció élénkítő hatásaival, Trump elnök protekcionista gazdaságpolitikája, ami egy veszélyt jelent nem csak a globalizált világgazdaság fejlődése számára, de a nemzetek békés együttélésére nézve is egy teher, és akkor a BREXIT-ről, a legújabb brit kormányválságról, annak kihatásairól az EU-ra, mint ahogy a migrációs válságról, ami szintén szakítópróba elé állítja az EU-t, már ne is beszéljünk.

A május-júniusban látott aranyár esés után most pozitív korrekció tűnik valószínűnek, amely során első körben 1.300 dollárig emelkedhet ismét a sárga nemesfém jegyzése.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: