HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Túlélő üzemmódban a dollárban jegyzett arany - A TrendFM rádió adása

(2018.07.04.)

Az aranyár megérkezett a hét elejére 1.240 dollárhoz, ahhoz a támaszszinthez, amelyre vártuk, miután az 1.300 dolláros támaszszint két-három hete elesett. Itt most úgy néz ki, mintha visszatérne valamelyest az élet a sárga nemesfémbe, legalábbis tegnap 1%-ot meghaladó mértékben tudott emelkedni az árfolyam 1.250 dollár fölé. A ma hajnali, ázsiai kereskedésben is kitartott még ez az úgy nevezett short squeeze, mert tovább szökkent az árfolyam felfelé, csaknem 1.260 dollárig.

A technikai felpattanás talán a mai gyérebb forgalmú kereskedésben is folytatódik még, hiszen ma ünnepnap van az Egyesült Államokban, és emiatt számos szereplő távol marad a piactól. Nagy valószínűséggel azonban fogjuk még látni újra az 1.240 dollárt az árfolyamkijelzőn, valószínűleg fogja még tesztelni a piac, hogy az itt lévő támasz bírja-e a terhelést.

A jelenlegi stabilizálódás annak a jegyében is telik, hogy a dollár gyengült az utóbbi napokban egy keveset. Fokozottabban jelenlévő téma ismét a kereskedelmi háború. Az életbe lépő büntetővámokra ellenlépéssel válaszol Kína, amire újabb importkorlátozásokat helyez kilátásba Amerika. A támadásra megtorlás, a megtorlásra a megtorlás megtorlása egy olyan spirált indíthat el, aminek ki tudja, hol lesz vége.

A migrációs válság Európa számára jelent a szakítópróbáig tartó kihívást, amibe a német belügyminiszter és vele együtt a talán éppen csak fél éve hivatalban lévő egész német kormány kis híján belebukott. Észak-Korea egyes híradások szerint átverte a fél világot, mert úgy hírlik, hogy minden ellentétes fogadkozása ellenére mégis tovább fejleszti az atomfegyver-programját.

Mindez adhat fundamentális támaszt is az aranynak a technikai 1.240 dollár mellé. Hogy mire lehet mindez elég, az egyelőre azonban nagy kérdés, ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy túlélő üzemmódban kell megbirkóznia az aranynak az idei nyárral.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: