HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Arany: Élet a 200-napos mozgóátlag árnyékosabb oldalán - A TrendFM rádió adása

(2018.06.27.)

Az aranyár közel fél éven keresztül oldalazott egy 1.300 és 1.360 dollár közötti árfolyamsávban, majd lefelé esett ki ebből a sávból, és ezzel nem utolsó sorban a 200-napos mozgóátlag alá esett, ami tipikusan egy negatív jelzésnek számít a piac irányát illetően.

A tapasztalatok szerint egy ilyen hosszan tartó oldalazást követően nagyjából az addigi sávszélességgel megegyező mértékű árfolyam elmozdulás várható a kitörés szintjétől számítva. Ez jelen esetben tehát az 1.300 dolláros letörési szinttől számítva durván 60 dolláros esést, azaz nagyjából 1.240 dollár körüli célárat jelez a rövidtávú árfolyammozgást illetően.

Az 1.240 dollár egy logikus célár más szempontból is. Egyrészt húzódnak itt egy korábbi mélypontból eredeztethető vízszintes, de diagonális támaszok is. Továbbá az úgy nevezett Fibonacci visszatérésnek – ami egy népszerű technikai elemző módszer – is van egy 1.240 dollár körüli visszatérési szintje a legutóbbi emelkedő impulzusra vetítve, ami szintén arra utal, hogy ide várható az aranyár az elkövetkezendőkben.

Tehát a legnépszerűbb technikai elemzőmódszerek segédletével egy egész klaszterre való támaszszint lelhető fel 1.240 dollárnál, ezért ebben a tartományban nagy eséllyel megállhat, és talán ismét emelkedésbe is válthat az aranyár esése. Már csak azért is, mert technikailag egyértelműen túladottnak számít már a piac, de fundamentálisan is vonzó ez az alacsonyabb ártartomány mind az ékszervásárlók, mind a befektetők számára, úgyhogy egy stabilizálódásra itt már lehet számítani.

Vegyük ehhez még hozzá a második félévben statisztikailag igazolhatóan növekvő keresletet főleg a Távol-Keleten, és a szokásos geopolitikai kockázatokat, nem utolsó sorban a kereskedelmi és vámháború témáját, ami folyamatosan témát a piacoknak, és borzolhatja még a kedélyeket.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: