HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Aranypiac: Baljós árnyak 1.300 dollár alatt - A TrendFM rádió adása

(2018.06.20.)

Az elmúlt hét a három nagy jegybank, a FED, az EKB és a Bank of Japan üléseinek jegyében telt. Igazán egyik sem lepte meg a piacokat váratlan döntésekkel. Az USA-ban kamatot emeltek, az Európai Központi Bank bejelentette, hogy a jövő évtől megszünteti a gazdaságélénkítő eszközvásárlási programját, Európa tehát szintén a szigorodó monetáris politika útjára lép, Japánban ezzel szemben nem változtattak a mennyiségi lazítás programján, ott a pénzpumpa tovább ontja a likviditást a gazdaságba. A cél mindenhol a 2 százalék körüli inflációs cél elérése, ami azért az átlagpolgár pénzügyi megtakarításainak szemszögéből nézve igencsak kétes célkitűzésnek számít, kiváltképp hogy infláció feletti hozamokat biztonságosnak nevezhető befektetéssel szinte lehetetlen elérni. Ez a politika kedvezhet a csillagászati mértékű államadósságok mérséklésének, de nyilvánvalóan nincs túl jó hatással a megtakarítások értékállóságára.

Mindezek dacára a dollárban számított aranyár csak senyved. Múlt hét pénteken csaknem 2 százalékot szakadt be, újabb éves mélypontra juttatva a jegyzést. Igazán nincs magyarázat az árfolyam csökkenésére, már csak azért sincs, mert a múlt hét végére újabb fordulópontjához érkezett az amerikai-kínai vámháború. Mindkét ország büntetővámokat jelentett be egymás termékeire. A tőzsdék negatívan reagáltak is erre, de az arany nem vált haszonélvezőjévé a kiéleződő feszültségnek.

A technikai indikátorok viszont negatívba fordultak, főként az aggasztó, ahogy a 200-napos mozgóátlagról lefordult az aranyár. Ez a spekulatív befektetők számára egy egyértelmű short-jelzés, ami vélhetően 1.240-1.250 dollár felé fogja nyomni az elkövetkezendőkben a dollárban jegyzett aranyárat.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: