HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Mágnesként vonzza az aranyat az 1.300 dollár - A TrendFM rádió adása

(2018.06.13.)

Immár egy hónapja flörtöl az 1.300 dolláros lélektani határértékkel az aranyár. Ez az árszint úgy tűnik, hogy mágnesként vonzza az aranyat, és nem csak mostanában, hiszen már 2014 óta újra meg újra ezen a környéken láthatjuk a sárga nemesfém jegyzését. Ez azt jelzi, hogy nagyjából itt van az az egyensúlyi ár, ahol az adott piaci fundamentumok mellett vevők és eladók leginkább megtalálják a számításaikat.

A szentiment, azaz a piaci hangulat továbbra is enyhén negatív, és pedig azért, mert május elején a 200-napos mozgóátlag alá hanyatlott vissza az árfolyam, ami tipikusan negatív előjelnek számít. Markánsabb eladói nyomásról mégsem lehet beszámolni. Egyelőre 1.285 dollár környéke volt az elmúlt hetek mélypontja, de onnét mint látható, visszaerősödött a jegyzés. Igazán megkönnyebbülést azonban az jelentene, ha legalább a 200-napos mozgóátlag vagyis nagyjából 1.305 dollár fölé sikerülne ismét kerülnie az aranynak. 1.285 dollár alatt ellenben kisebb mélyrepülés következhet.

A hét meghatározó eseménye a FED kétnapos kamatdöntő ülése az Egyesült Államokban, amelytől a piaci megfigyelők egybehangzóan egy 25 bázispontos kamatemelésre számítanak. E tekintetben nem is nagyon várható meglepetés. Izgalmas lehet azonban, hogy milyen kommentárokat oszt majd meg az ülést követő sajtótájékoztatón Jerome Powel, a pár hónapja hivatalban lévő FED-elnök a közvéleménnyel. Különösen az számít nyitott kérdésnek, hogy 2018-ban mindösszesen 3 vagy 4, sőt akár még több kamatemelés is lesz-e az USA-ban.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: