HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Aranypiac: félig teli, félig üres a pohár - A TrendFM rádió adása

(2018.01.17.)

Forintban számolva egyértelmű lemaradásban van az arany árfolyama. Míg dollárban számítva az elmúlt hónapban 100 dolláros, azaz 8 százalék körüli pluszt könyvelhetett el a sárga nemesfém, addig forintra konvertálva csupán 2 százalék volt a növekedés. Tendenciájában nem zárható ki a forint bizonyos fokú további erősödése a dollárral szemben, de az emelkedő New York-i trend előbb vagy utóbb profitot fog eredményezni a hazai befektetőknél is.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

2018 az arany éve lesz? - Videóelemzés

(2017.12.22.)

2018 az arany éve lesz?

Tavaly nem kellett szégyenkeznie az aranynak, hisz dollárban kifejezve közel 12 százalékkal került feljebb a jegyzés. forintban számolva azonban már nem ennyire rózsás a kép. Bár az év első felében még korábbi történelmi csúcsok felé közelítettünk, az év végére a forint ereje gyakorlatilag minden árfolyamnyereséget elolvasztott. A hazai befektetők számára döntő lesz 2018-ban, hogy milyen pályát fog bejárni a forint a dollárhoz képest.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Biztatóak az aranypiac 2018-as kilátásai - A TrendFM rádió adása

(2018.01.10.)

A tavaly év végi lendület 2018 első hetében is kitartott még az aranynál és eljuttatta a nemesfém árfolyamát 1.326 dollárig. Itt egy kisebb korrekció vette kezdetét, ami a némileg visszább erősödő dollár számlája írandó. Ha drágul a dollár, akkor szinte törvényszerű, hogy olcsóbbodik a dollárban jegyzett aranyár. Amennyiben azonban az év egészét mégis inkább egy gyengülő dollár, fokozódó infláció, megbotló részvénypiacok, és újra meg újra lángra kapó geopolitikai feszültségek jellemzik, akkor 2018 egy sikeres év lehet az arany piacán.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

A nap vendége stúdióinterjú - A TrendFM rádió adása

(2018.01.03.)

A nap vendége stúdióinterjú

Karácsony előtt pár nappal egy hosszabb stúdióinterjúra hívtak meg a Trend FM rádióba (korábban Gazdasági rádió), ahol immár évek óta nemesfémpiaci szakértőként működök közre hétről hétre jelentkező piaci elemzésekkel. Ezúttal egy hosszabb, inkább általános érvényű beszélgetés volt soron a nemesfémekről.

Hallgasson bele itt a rögzített hanganyagba!

 

Bővebben »

Mégis lett karácsonyi rally az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.01.03.)

Masszív erősödést mutatott az arany 2017 utolsó napjaiban, amivel 1.235 dollár környékéről 1.300 dollár fölé küzdötte vissza magát az árfolyam az év utolsó napjára. Ezzel a karácsonyi rallyval igazán ünnepi hangulatban zárta a sárga nemesfém a 2017-es évet. A lendület 2018 első negyedében is még tovább kitarthat, hiszen fontos ellenállási szintek törtek meg, ami megnyithatja az utat legalább 1.360 dollárig.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Nagy meneteléssel kezdte az évet az arany - Videóelemzés

(2017.12.22.)

 Nagy meneteléssel kezdte az évet az arany

Az első negyedévi tempós drágulás, második negyedévi elhúzódó oldalazás, majd újabb nyár végi fellendülés eredményeként az arany árfolyama a januári 1.150 dollárról 1.360 dollárig jutott szeptember elejére. A sárga nemesfémet hajtotta a geopolitikai válságok mellett a dollár gyengülése is. Az év utolsó negyedében azonban kifulladt a lendület és a csaknem 20%-os árfolyamnyereség lefeleződött az év végére.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vesztett fényéből az arany az év végére - A TrendFM rádió adása

(2017.12.20.)

Ha nem is kiemelkedően, de azért szépen teljesített az arany árfolyama az idei évben. Bár a nyár folyamán sokan úgy gondolták, hogy 1.400 dollár környékén zárhatja a nemesfém az évet, ez mégsem következett be. A Fed múlt hét szerdai kamatdöntő ülése lerántotta a jegyzést fontos technikai támaszszintek alá, ahol most még csak keresi a kapaszkodót az arany.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Hozhat fordulatot az amerikai kamatdöntő ülés az arany árában? - A TrendFM rádió adása

(2017.12.13.)

Közép-európai idő szerint ma este 8 órakor hozza nyilvánosságra az amerikai jegybank idei utolsó kamatdöntő ülésének eredményét. A piacoknak bőven volt ideje felkészülni egy újabb kamatemelésre, amire szinte biztosan lehet is fogadni ma este. A kérdés csak a kamatemelés mértéke ebben a pillanatban. Holnap pedig az Európai Központi Bank tartja ez évi utolsó pénzügypolitikai értekezletét. Mit jelent mindez a nemesfémek számára?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Ünnepi hangulatnak nincs nyoma az arany piacán - Videóelemzés

(2017.12.06.)

 Ünnepi hangulatnak nincs nyoma az arany piacán

A hetek óta helyben járó aranyár több erőtlennek bizonyult kitörési próbálkozás után a hétvége óta határozottabban lefelé vette az irányt. Ezzel úgy néz ki, hogy a Mikulás-rali az idén elmarad és az év vége sem fog aranyban ragyogni az aranypiac befektetőinek. Az Amerikából érkező politikai és gazdasági hírekre mindig is érzékenyen reagáló sárga nemesfém árfolyama kapott az elmúlt napokban hideget és meleget egyaránt Washingtonból, és akkor a küszöbönálló jövő heti FED-kamatemelésről még nem is szóltunk...

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyról és bitcoinról dióhéjban - A TrendFM rádió adása

(2017.12.06.)

Míg az arany a kockázatkerülés, addig a bitcoin a kockázatvállalás mintapéldája. Hogy milyen mértékű a kockázatvállalási hajlandóság a világban, azt semmi sem tükrözi jobban, mint a legismertebb kriptovaluta szárnyalása. Korábban sokan párhuzamot vontak az arany és a bitcoin közé, mondván, hogy egyik sem szaporítható mesterségesen, hisz a mennyiségi előfordulásuknak természetes korlátaik vannak a monetáris politika játékszereiként elhíresült hagyományos devizákkal szemben. A nagy különbség az arany és a bitcoin között mégis az, hogy az egyik kézzel fogható érték, míg a másik csak „virtuális valóság”. A sárga nemesfémnek továbbá évezredes múltja van, amivel szemben a kriptopénzek csupán néhány éves, ám annál nyilvánvalóbb spekulatív túlfűtöttségükkel tudnak tündökölni. 1000 százalékos éven belüli árfolyam-növekedések még soha nem végződtek jól. Ezért egy valamiben egészen biztos vagyok: az arany 100 év múlva is arany lesz, de hogy 100 év múlva lesz-e még bitcoin, arra inkább nem fogadnék.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: