HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Stabil oldalfekvésben az arany árfolyama - A TrendFM rádió adása

(2018.03.14.)

Az aranyár látszólag letargikus oldalazásban van már immár hetek óta, rövidtávon hiányzik az egyértelmű irány. Az utóbbi napokban talán azért, mert az árfolyamnövelő és -csökkentő hírek éppen, hogy kioltották egymást. Kedvezett az árfolyamnak az amerikai importvámok miatt felsejlő kereskedelmi háború veszélye, az növekvő infláció és az örökös belpolitikai feszültségek az USA-ban, ahol tegnap a külügyminiszter távozott váratlanul, a múlt héten meg az elnök legfőbb gazdasági tanácsadója. A stabilizálódó részvénypiacok valamint az USA és Észak-Korea között valamelyest enyhülő feszültség mégis háttérbe szorította kockázatkerülés iránti igényt az arany formájában. Aztán a jövő hétre ott van még a várható kamatemelés is a FED részéről. Jelenleg tehát klasszikus patt helyzetet láthatunk az arany piacán.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Ugrás előtt az aranyár? - Videóelemzés

(2018.02.21.)

Ugrás előtt az aranyár?

Az aranyár igencsak izgalmas technikai konstellációba érkezett meg mind rövid-, mind hosszútávon nézve. Rövidtávon, azaz az utóbbi két hónap grafikonján szembetűnik egy „dupla csúcs-dupla alj” alakzat. Az árfolyam föl-le hullámzása a vételi és eladói oldal árcsatáját tükrözi a konszolidációs szakaszban, amelyből küszöbön áll a kitörés az elkövetkezendőkben. Az utóbbi két évet nézve viszont jól kirajzolódik egy úgy nevezett emelkedő háromszög is, amely egy 1.360-70 dollár környéki erős ellenállásból és egy fokozatosan emelkedő diagonális támaszszintből áll össze. Az emelkedő háromszögekből a tapasztalat szerint nagyobb valószínűséggel lép ki az árfolyam fölfelé, mint lefelé.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac a kereskedelmi háborúk árnyékában - A TrendFM rádió adása

(2018.03.07.)

Világkereskedelmi háborúhoz vezethet Donald Trump múlt heti bejelentése: az USA elnöke 25 százalékos vámot vetne ki az Egyesült Államokba importált acélra, és 10 százalékkal sújtaná az országba behozott alumíniumot. Kanada és az Európai Unió máris bejelentette, hogy ellenlépéseket tervez, Kína pedig súlyos aggályait fejezte ki első reakcióként. Az amerikai elnök alapvetően protekcionista gazdaságpolitikája bár ismert, ez az agresszív bejelentés mégis meglepte a piacokat, minek hatására a dollár gyengülni, az arany drágulni kezdett.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az új seprű jól elseperte tegnap az aranyat - A TrendFM rádió adása

(2018.02.28.)

Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény (Federal Reserve, FED) február elején hivatalba lépett új elnöke, Jerome Powell tegnapi első kongresszusi meghallgatásán az amerikai monetáris politika fokozatos szigorítása mellett kötelezte el magát. Célként határozta meg a jelenleg jól teljesítő gazdaság túlhevülésének megakadályozását, amit egyesek máris egy meredekebben emelkedő kamatpályával azonosítottak. Ez az arany számára rossz hír tegnap lejtőre küldte a sárga nemesfém árfolyamát.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranypiac: az idei év nagy témája az infláció lesz - Videóelemzés

(2018.02.21.)

 Aranypiac: az idei év nagy témája az infláció lesz

A KSH januári jelentése szerint tavaly négy éves csúcsra, 2,6%-ra kapaszkodhatott az éves infláció Magyarországon. 2018-ban az emelkedő olajár, az ingatlanok drágulása, illetve a béroldali inflációs nyomás fog egyre jobban utat törni magának, és ezért számos elemző már 3% feletti pénzromlással számol az év egészére. Ez a tendencia nem csak Magyarországot jellemzi, hanem szerte a világban tapasztalható. Mivel az infláció minden elemzés szerint serkenti az arany iránti keresletet, ez téma rendszeres visszatérője lehet az idei aranypiaci elemzéseknek.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az erős dollár még nem engedi kitörni az arany árfolyamát - A TrendFM rádió adása

(2018.02.21.)

A hét elején az arany ára valamelyest lejjebb került, miután az USA dollár köszönhetően a tengerentúlon megnövekedett állampapír-hozamszinteknek hasonló mértékben feljebb értékelődött. Az unciánkénti 1.300 dolláros szint közelében azonban megfordulhat ez a folyamat, és az aranyár ismét erőre kaphat. Jelentősebb fellendülés azonban csak akkor valószínű, ha 1.360-70 dollár fölé sikerül kitörni a sárga nemesfémnek. Erre megvan minden remény, hisz az amerikai államadósság problémák miatt inkább gyengülő dollárra van kilátás az elkövetkezendőkban még ha emelkednek is a kamatok az Egyesült Államokban. A gyenge dollár pedig általában segíti az arany árfolyamát felfelé.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Újabb ugrás előtt az aranyár? - A TrendFM rádió adása

(2018.02.14.)

A részvénypiacok meredek eséséhez képest kiválóan tartja magát az aranyár. A mai napon az amerikai inflációs adatra figyelnek a befektetők, amely megrángathatja a dollár és ezen keresztül a sárga nemesfém árfolyamát, de az aranyár-befolyásoló tényezők persze ennél sokkal sokrétűbbek. A gyenge dollár mindenesetre jó alapot adott az elmúlt hetekben az árfolyam emelkedéséhez, amelyet most éppen egy korrekció szakít meg. Vajon csak átmenetileg?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Arany: Meddig folytatódhat a korrekció? - A TrendFM rádió adása

(2018.02.07.)

Közel 1%-kal esett pénteken, majd tegnap is az arany árfolyama és ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy egy korrekció van folyamatban a nemesfém piacán, ami a korábbi másfél hónapos nyerőszéria végére tesz legalábbis átmenetileg pontot. A jelenlegi visszarendeződés hátterében a kisebb mértékben visszaerősödő dollár áll és az amúgy is túlvett állapot az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Bikapiac kezdetén az arany? - Videóelemzés

(2018.01.31.)

Bikapiac kezdetén az arany?

A kamatok több mint egy éve emelkednek már az Egyesült Államokban, ám ez szemlátomást még sincs negatív hatással az arany árfolyamára. A magyarázat erre az lehet, hogy a kormányzatok meghosszabbított kezeként a jegybankok nagyon is ügyelnek rá, hogy a kamatszint még így is az infláció alatt maradjon, hisz a globális adósságcsapdából való kilábalásra nincs más recept, mint az adósságok elinflálása. Ennek a politikának a vesztesei hosszútávon azok lesznek, akik a bankszámlán parkoltatják a pénzüket, és nem szálltak be időben ingatlanokba, részvényekbe vagy éppen az aranyba. Míg az ingatlan- és részvényárak már elszálltak, az arany velük szemben lemaradásban van, és az elkövetkezendő évek nagy nyertese lehet.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

FED-ülés előtt lokális csúcsok közelében az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.01.31.)

Az elmúlt hetek aranyár drágulása mögötti legfőbb motor az USA-dollár gyengülése volt. A dollár-árfolyam közeljövőbeli alakulására és ezen keresztül az aranyárra az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve Bank mai kamatdöntő ülése és a pénteken nyilvánosságra kerülő legfrissebb amerikai munkaerő-piaci jelentés lehet hatással. A FED ma záruló, kétnapos tanácskozását utoljára tartják Janet Yellen irányítása alatt, a jövő hónaptól az új elnök Jerome Powell veszi át az irányítást. A legtöbb piaci elemző arra számít, hogy a FED legközelebb csak márciusában, aztán júniusban, majd ismét decemberben emel az irányadó kamatlábakon.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: