HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Aki teheti, most aranyat vesz

Aki teheti, most aranyat vesz

2011. január 13. | 21:09

www.aranypiac.huRekordszintre emelkedtek a globális aranybefektetések tavaly, és megközelítették a 63 milliárd dollárt a londoni székhelyű GFMS fémipari tanácsadó cég csütörtökön ismertetett adatai szerint. Ez 9 százalékos növekedés az előző évhez képest, és az idén tovább nőhet az érdeklődés az arany, mint befektetési eszköz iránt a világgazdasági kilátásokat övező bizonytalanság miatt.

A rúdarany felhalmozása például 21 éves csúcsra emelkedett tavaly - az e tekintetben legnagyobb piacon, Kínában 52 százalékos volt a növekedés -, az arany árának mozgását követő ETF-ek (a tőzsdei kereskedelemben is résztvevő befektetési alapok) 18 százalékkal növekedtek, és az évet 2.175 metrikus tonnával zárták.

Ugyanakkor mennyiségben kifejezve csökkent az aranybefektetés, 15 százalékkal 1.616 tonnára a magas árak miatt. Az idei év első felében azonban növekedés várható: 876 tonna a tavaly második félévi 831 és az első félévi 785 tonnát követően. Értékben is jelentős növekedés várható mindaddig, amíg "az aranybuborék ki nem pukkan".

Forrás: Stop.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: