HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 29. heti ajánlatunk!

Felkerült a második csillag is a gall kakas fölé

Felkerült a második csillag is a gall kakas fölé

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap a végéhez érkezett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország csapott össze a vb-trófeáért. Öngól, videóbírós tizenegyes és óriási potyagól is jutott a moszkvai döntőre, melyet végül a franciák nyertek megérdemelten 4-2-re, és ezzel történetük során másodszor lettek világbajnokok. Bár a horvátok vesztesként hagyták el a pályát, mégis csodás vb-t játszottak, rendkívül szimpatikus csapatuk hatalmas küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot a torna során.

A franciáknak az újabb vb-győzelemmel mostantól egy második csillag is felkerül a mezére a gall kakas fölé, ahol a csillagok száma a világbajnoki címeket jelöli. Ez a gall kakas, franciául „coq gaulois” évszázadok óta a francia küzdőszellem jelképe, már a forradalom előtti időkben is feltűnt királyi címereken, majd a forradalmat követően újra divatba jött. Napjainkban elsősorban a francia sport jelképe, sportklubok zászlaján, játékosok mezén tűnik fel, így a francia foci válogatott mezén is.

A gall kakas, mint jelkép az ókori Rómához köthető, mert latinul a gallus jelenhetett kakast vagy gall embert egyaránt. Ekkor kezdődött a két jelentés összekapcsolása, melyet később a franciák ellenségei terjesztettek, gúnyból. Később mégis pozitív tartalma lett, talán a kereszténységgel való kapcsolata miatt is. A hajnali kakasszó ugyanis a világosság győzelmét jelenti a sötétség felett. Igazi nemzeti jelképpé a kakas a Harmadik Köztársaság alatt vált, amelynek aranypénzén is megjelent, a köriratban a Forradalom jól ismert hármas jelszavával egyetemben: Szabadság, Egyenlőség, Testvériség.

Az érme 900 ezrelék tisztaságú aranyból készült. Minden fizikai jellemzőjében megegyezik a III. Napóleon által életre hívott Latin Éremunió 20 frankos aranyérméivel. Mivel Franciaország a Latin Éremunió vezetője, így az első egységes európai pénz megteremtője volt, ezek az aranypénzek még az Unió felbomlása után is az értékállóságot, a biztos pénzt jelentették a kontinensen. Kövesse Ön is a száz éves hagyományt, éljen az alkalommal, és biztosítsa anyagi biztonságát ezzel a történelmi befektetési arannyal!

20 frank, Gall kakas, 1899-1914, Franciaország

20 frank, Gall kakas, 1898-1914, Franciaország
(6,45 g, 900-as arany, Ø 21 mm)

77 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: