HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 25. heti ajánlatunk!

Evita története: Ne sírj értem Argentína!

Evita története: Ne sírj értem Argentína!

Argentína nevét a 16. században kapta, amikor felfedezték, hogy földje ezüstben (latinul argentum) rendkívül gazdag. Ezen kívül még van egy másik dolog is, amiről mindenkinek egyből Argentína jut az eszébe: egy ikonikus személy, Evita Perón, akinek hírnevét egy világszerte népszerű musical is öregbíti. Nem sokkal az után, hogy az argentin tangó a XX. század elején meghódította az egész világot, indult diadalútjára a vidéki szegénységből Evita is. Tizenhat évesen Buenos Airesbe ment, ahol hamarosan ismert rádiós színésznő lett, majd egy jótékonysági esten megismerkedett későbbi férjével, Juan Perónnal, a katonai junta egyik befolyásos vezetőjével.

Kettejük között szerelem szövődött, s amikor egy hatalmi harc során Perónt politikai ellenfelei letartóztatták, Evita tömegtüntetést szervezett a kiszabadítására. A hivatásával hamarosan felhagyó színésznő és a politikus-tábornok nem sokkal ezt követően összeházasodott. Evita pedig hatalmas népszerűségre tett szert, és nem kis szerepet játszott abban, hogy férjét 1946-ban argentin elnökké választották. Az emberek úgy érezték, az asszony egy közülük, és tényleg tenni akar a mélyszegénységben élő tömegek felemelkedéséért.

És valóban, a karizmatikus Evita mindent meg is tett népe sorsának jobbra fordítása érdekében. Létrehozta az Eva Perón-alapítványt, aminek célja az volt, hogy karitatív tevékenységet végezzen az arra rászorulók között. Az alapítvány számlájára érkező első 10 000 peso Perón fizetése volt. Az első természetbeni adományok vállalatoktól érkező ruhák, szövetek és cukor voltak. Tevékenységi köre hamarosan kibővült: kórházakat, iskolákat építtetett, árvaházakat tartott fenn, segítette a szegényebb fiatalok iskoláztatását, sokakat lakáshoz juttatott. De az alapítványa könyvet is biztosított a társadalom kisemmizettjei számára.

Alig múlt harminc éves, amikor méhnyakrákot diagnosztizáltak nála.  A rákbeteg, 36 kilósra fogyott asszony utolsó nyilvános szereplése férje második elnöki beiktatásán volt 1952. június 4-én, néhány héttel később, július 26-án meghalt. Halála hírére gyászba borult Argentína, a ravatalhoz három hétig zarándokoltak az emberek, s még Evita szentté avatását is kezdeményezték, de ezt a Vatikán elutasította. Végakaratában minden vagyonát, könyvei jövedelmét Perónon keresztül a népre hagyta.

Ez az aranypénz két évtizeddel Evita előtt született a XIX. század végén, de mintha csak róla mintázták volna a rajta látható, Argentína függetlenséget jelképező nőalakot. Ezzel az eredeti, közel 8 gramm összsúlyú, 900-as aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető.Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 argentino, Argentína, 1881-1896

5 peso/1 argentino, Argentína, 1881-1896
(8,06 gramm, 900-as arany, Ø 22,12 mm)

134 900 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: