HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 17. heti ajánlatunk!

Az utolsó inka főnök kegyetlen halála

Az utolsó inka főnök kegyetlen halála

Az utolsó inka uralkodót, Tupac Amarut a spanyolok 1572-ben erőszakkal keresztelték meg, majd nyilvánosan kivégezték, és ezzel végleg birtokukba került a ma Peruként ismert ország területe. Ettől kezdve a perui alkirályságot a dél-amerikai spanyol gyarmatok ékköveként emlegették. Innen kapta az anyaország és rajta keresztül Európa a mesés arany-, ezüst- és drágakőszállítmányokat, és innen érkezett ezek szerény útitársaként a burgonya, a bab, a tök és az uborka is.

Tupac Amaru halála után 200 évvel dédunokája megelégelve a spanyolok önkényuralmát, felvette őse inka nevét, hagyományos inka ruhát öltött, és 1780-ban felkelést robbantott ki az indiánokat könyörtelenül kizsákmányoló önkényuralom ellen. Ez volt a legnagyobb, egyben az utolsó indián lázadás a spanyolok ellen. A felkelés Peru déli részéről gyorsan átterjedt Bolíviára és Argentínára, de a túlerő végül győzedelmeskedett a lázadók felett.

II. Tupac Amarut elfogták, s halálra ítélték. A hatóságok bestiális módon akartak végezni vele, ezért még halála előtt kivágták a nyelvét és végig kellett néznie felesége, gyermekei, unokái és harcostársai kivégzését. Majd 1781. május 18-án ugyanazon a helyen, ahol 200 évvel korábban dédapja feje hullott a porba, négy lóhoz kötve tépették szét a testét, de mivel ezután még mindig élt, lefejezték. Megcsonkított törzsét máglyán égették el, fejét pikára tűzve állították közszemlére, végtagjait a tartomány városaiba küldték szét. A tisztogatás után az ősi inka uralkodóház egyetlen leszármazottja sem maradt életben.

Tupac Amaru felkelése ugyan elbukott, de neve és emléke fennmaradt. Peru felszabadulása után, hasonlóan más indián szabadságharcosokhoz, a függetlenedő latin-amerikai államok hősévé vált, alakját mind a mai napig tisztelet övezi a kontinensen. Az inkák emlékét őrzi az a 8 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert perui aranypénz is, melynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!!

1 libra, Indián portré, Peru, 1898-1969

1 libra, Indián portré, Peru, 1898-1969
(7,99 gramm összsúly, 917-es arany, Ø 22 mm)

122 900 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: