HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2018. 3. heti ajánlatunk!

Cukiságbomba – miért imádjuk a pandamacit?

Cukiságbomba – miért imádjuk a pandamacit?

Az óriáspandákat mindenki szereti. Ezek a fekete-fehér macik az élővilág legnagyobb sztárjai közé tartoznak. De vajon mi az oka ennek a sikernek? Sokan bizonyára azt mondanák, egyszerűen arról van szó, hogy a panda annyira cuki. Olyan, mint egy élő játékmackó. Úgy van! És ezzel már rá is találtunk a jó nyomra, ha az óriáspandák népszerűségének lélektani okait szeretnénk egy kicsit jobban megérteni. A játékmackókhoz való hasonlóság tényleg nagyon fontos – csakhogy önmagában még nem magyarázat, hiszen mindjárt ott a következő kérdés: jó, és miért olyan népszerűek a játékmackók?

A rejtély megoldása egy ősi lelki reakciónkban rejlik, melyet az etológia – az állatok és az ember viselkedésével foglalkozó tudomány – is jól ismer. Léteznek olyan külső ingerek, látványok vagy akár hanghatások, amelyek szinte törvényszerűen kiváltanak belőlünk bizonyos érzelmeket. Az egyik ilyen inger, ami nagyon erős hatással van ránk, a baba testarányainak látványa. A kicsinyekre ugyanis nagyon sok faj esetében a felnőtt egyedekétől erősen eltérő testfelépítés jellemző: arányaiban nagyobb fej, nagyobb szemek, rövidebb végtagok, a később általában megnyúlttá váló testrészek pedig – például az orr és az áll – még gömbölyűek. Ezeknek a testarányoknak a látványa elsősorban a nőkből, de a férfiak nagy részéből is odafordulást, gyengédséget vált ki és felkelti a védelmezés, gondoskodás iránti késztetést.

Az óriáspanda nagy trükkje, hogy felnőttkorában is megőrzi a babaformát. Természetesen a játékmackókat – minden rendű és rangú egyéb plüssállattal és aranyosnak szánt rajzfilmfigurával egyetemben – úgy tervezik, hogy felépítésük közel álljon a csecsemők testarányaihoz, hiszen így válnak igazán szerethetővé. Az óriáspandákat tehát genetikailag rögzített hajlamaink miatt látjuk ellenállhatatlanul cukinak.

A kínai nemzeti bank 1982 óta bocsát ki nemesfém érméket a befektetők számára. A nagy sikerű befektetői érmesorozathoz a hatalmas ország két nemzeti büszkeségét választották érmeképnek: a pekingi Mennyei Béke Templomát, és az óriás pandát. Az utóbbi három év 1 grammos aranyérméi révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

3 x 10 jüan Panda sorozat, 2016-2017-2018

10 jüan, Fára mászó panda, Kína, 2016
(1 gramm, 999-es arany, Ø 10 mm)

 

10 jüan, Ülő panda, Kína, 2017
(1 gramm, 999-es arany, Ø 10 mm)

 

10 jüan, Pandafej, Kína, 2018
(1 gramm, 999-es arany, Ø 10 mm)

15 250 Ft
(0% ÁFA)

 

15 250 Ft
(0% ÁFA)

 

15 250 Ft
(0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: