HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2017. 41. heti ajánlatunk!

Íme, itt dalol a fülemüle, az aranyhangú madár

Íme, itt dalol a fülemüle, az aranyhangú madár

Aki bokros-erdős helyen kirándul, az az esti alkonyatban jó eséllyel meghallhatja a világ egyik legszebb hangú énekesmadarát, a fülemülét, más néven csalogányt. Sőt, a megrögzött városlakóknak sem kell lemondaniuk az élményről. Fás parkokban langy esti sétán, vagy a bizarr helyszínek kedvelőinek akár a temetők kőangyalokkal szegélyezett romantikus dzsungelében is érdemes fülelnie a nyári estéken.

A fülemüle külsőre szürke kis verébforma madár, amely ráadásul igen félénk, így ritkán kerül szem elé, de jelentéktelen küllemét ezerszeresen kompenzálja gazdag dallamvilágával. Gégéje 4 különböző hangot tud kiadni egyszerre, beleértve ebbe zenei szempontból tökéletes akkordokat is. További különlegessége, hogy más énekesmadaraktól eltérően éjszaka is énekel, ez a jellemvonása a szerelem és a vágy jelképévé tette.

Nem véletlen, hogy Händel orgonaversenyében is megszólalnak fülemüle strófák, Sztravinszkij pedig egyenesen operát írt Andersen Fülemüle meséjéből. Sőt, állítólag a rádió hőskorában az angolok közvetítettek egy szabadtéri koncertet, ahol fülemülék szóltak csellókísérettel. De tucatnyi fülemüléről szóló vers is megörökíti az aranyhangú madarat. Arany János, Tompa Mihály, Petőfi, Vörösmarty, Weöres Sándor, Áprily Lajos műveiben rendre megjelenik a fülemüle.

E csodálatos énekű madárnak a német Budesbank 2016-ban szentelt egy közel 4 gramm színsúlyú, színaranyból vert érmét, amellyel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

20 euró, Gesztenyefalevél, Németország, 2014

20 euró, Fülemüle, Németország, 2016
(3,89 gramm, 9999-es arany, Ø 17,5 mm)

72 000 Ft   (0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

 

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: