Ugrás a főoldalra Ugrás a főoldalra Ugrás a főoldalra

Befektetési arany árfolyam

A befektetési arany ára

Az befektetési arany és más nemesfém világpiaci árát hagyományosan amerikai dollárban, USD, adják meg. Ma már egyidejűleg euróban és angol fontban is meghatározásra kerülnek az árak a világ aranytőzsdéin. A különböző pénznemek között a mindenkor érvényes váltási árfolyamon kerül az ár átváltásra. Innen kerül átváltásra az ár forintra is, természetesen mindig az éppen érvényes árfolyamon. Tehát az ár két kockázati tényezőtől függ. A befektetési arany árváltozásától és a pénznemek egymáshoz viszonyított árfolyam változásától.

Tekintse meg a befektetési aranyak aktuális árfolyamát!

Befektetési arany árfolyam

Hosszú távon hasznot hoz a befektetési arany

Mint minden befektetés, úgy a befektetési aranyba vagy egyéb nemesfémbe való befektetés is hozhat nyereséget és veszteséget egyaránt.

A befektetési arany hosszútávon mindenképpen jó befektetésnek tűnik, erre számos tényező utal. Irracionális spekulációs kilengésektől eltekintve elmondható, hogy az arany árfolyama több száz évre visszatekintve stabilan emelkedett napjainkig. Ennek a legegyszerűbb magyarázata az, hogy a Föld népességének valamint az ipari felhasználásnak a növekedésével egyre csökkenő kibányászható tartalékok állnak rendelkezésre. A legelemibb piacgazdasági tételek egyike pedig az, hogy a kínálat és a kereslet határozzák meg az árakat. Ha nagyobb a kereslet, mint a kínálat, akkor az árak emelkednek. Ugyanez igaz az ezüstre és más nemesfémre is, mint az árutőzsdék egyre fontosabb fémeire.

Befektetési arany árfolyam

Tekintse meg a befektetési aranyak aktuális árfolyamát!

 
Először jár az Aranypiacon?

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Gyorsmenü
Valós idejű árfolyamok

Használati útmutató
30-napos grafikon
5-éves grafikon
Videó rólunk
JW Player goes here