Ugrás a főoldalra Ugrás a főoldalra Ugrás a főoldalra

Befektetési arany

A magánemberek számára elérhető arany két csoportba sorolható. Ékszerarany minden, amiből ékszer készül. Ezek ötvözöttsége, azaz, hogy milyen más fémmel – réz, ezüst, stb. – vegyítették, illetve formája, minősége igen eltérő lehet. Másik csoportja pedig a befektetési arany.

Befektetési arany rúd

A befektetési arany szigorú követelményeknek kell, hogy megfeleljen. Az aranyrudak esetében a tisztasága legalább 995 ezrelék kell, hogy legyen, azaz ötvözni legfeljebb úgy lehet, hogy 1000 egységből mindössze 5 egység lehet más fém, 995 egységnek színtiszta aranynak kell lennie. Természetesen lehet ennél tisztább, finomabb is. A ma legtisztább finomság a 999,9 ezrelék tisztaság, az úgynevezett „négykilences”. Az általunk forgalmazott aranyrudak ilyen finomságúak.

Befektetési arany

Az egy gramm még nem befektetési arany, de az ennél nehezebb rudak, lemezek már igen. A nagy kínálatból azonban mindenképp érdemes a mára már elterjedt, a piac által ismert és elfogadott formájú és súlyú befektetési termékeket vásárolni. A későbbi értékesítést teszi könnyebbé az ismertség. Az aranyrudak jellemzően gramm súlyúak. A legismertebbek a 2, 5, 10, 20, 50, 100, 250, 500 és 1000 grammos aranyrudak.

Befektetési arany érmék

A befektetési arany érmék 900 ezrelék, vagy annál magasabb tisztaságúak, jellemzően uncia súlyegységben készülnek, annak ismert törtarányaiban, úgy, mint 1/20, 1/10, 1/4, azaz negyed, 1/2, azaz fél és 1/1, azaz egy uncia méretben. Az 1 unciás érme 31,1 gramm súlyú. A befektetési aranyérmék valójában valamely állam által 1800 után, kibocsátott hivatalos fizetőeszközök, azaz pénzek is, névértékkel, de értéküket a befoglalt arany ára adja, mely jóval magasabb, mint a névértékük.

Befektetési arany

Az általunk kínált nyolc legismertebb befektetőérmét a világon mindenhol ismerik, jegyzik. Az osztrák Bécsi Filharmonikusok, a kanadai Juharlevél, a kínai Arany Panda, az ausztrál Kenguru vagy Nugget és az amerikai Bölény 999,9 ezrelék tisztaságú, a dél-afrikai Krügerrand, a brit Britannia és az amerikai Arany Sas 22 karátos, azaz 916,67 ezrelék tisztaságú. De a tisztaságtól függetlenül értékük azonos, mivel ugyanannyi színaranyat tartalmaznak, mivel a kisebb tisztaságúak egyúttal nehezebbek is. A bennük lévő színarany súlya egy uncia.

Tekintse meg befektetési arany kínálatunkat!    Ne hagyja ki, vegyen befektetési aranyat!

Vissza a Gyakori kérdésekhez.

 
Először jár az Aranypiacon?

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név
E-mail:
Gyorsmenü
Valós idejű árfolyamok

Használati útmutató
30-napos grafikon
5-éves grafikon
Videó rólunk
JW Player goes here