Ugrás a főoldalra Ugrás a főoldalra Ugrás a főoldalra

35. heti ajánlatunk

Történelmi aranybefektetés – eredeti 100 éves aranypénz!

Történelmi aranybefektetés – eredeti 100 éves aranypénz

Az első világháború összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklő küzdelem volt. Először csaptak össze ekkora mértékben országok egymással, először halt meg ennyi ember ilyen rövid idő alatt. Az egyik oldalon – a közös nyelv és kultúra összehangoló erejéből adódóan is – az Osztrák–Magyar Monarchia és a Német Birodalom, Ferenc József és II. Vilmos kettősszövetsége állt.

A hadviselő felek már az első hónapokban rendkívül súlyos veszteségeket szenvedtek, a galíciai osztrák–magyar hadsereg például az 1914-es év kárpátaljai harcokban mintegy 800 ezer főt veszített. Az első háborús év végére egyre világosabbá vált, hogy a háború hosszú és kimerítő lesz, a hátország anyagi tartalékait teljes mértékben igénybe veszi, és ezért a lakosság gazdasági válságintézkedések egész sorával kényszerül szembenézni.

Magyarországon hamarosan már jelentkeztek a háborús gazdálkodásra való áttérés első jelei, a munkanélküliség, a zugtőzsde, a felhalmozás, valamint az árdrágítás, ami az élelmiszerek és közszükségleti cikkek központi ármaximálását tette szükségessé. A hadigazdálkodás jegyében a gazdasági élet jelentős része katonai irányítás alá került. Az állami részvénytársaságok azonban melegágyaivá váltak a korrupciónak, a feketézésnek és a visszaéléseknek.

Az ország lakossága a háborús intézkedésekből leginkább azt érzékelte, hogy a pénz értéke romlásnak indult, az áruhiány egyre fokozódott, lisztet és kenyeret csak jegyre lehetett kapni, az államháztartás egyensúlya pedig végérvényesen felborult, amit a kormányzat új adónemek bevezetésével igyekezett helyrebillenteni (jövedelem‑, hadinyereség-adó). A hadikiadások fedezetlen pénzkibocsátásba hajszolták a hadviselő országokat, amelyek importjukért jelentős részben arannyal fizettek. Különösen a vesztes országok aranykészletei csökkentek, az Osztrák–Magyar Monarchiáé gyakorlatilag megszűnt.

II. Vilmos eredeti aranypénze izgalmas dokumentuma ennek a vérzivataros korszaknak. Általa nem csak nemesfémet vásárolhat a befektető, de numizmatikai értékkel bíró ritkaságot is egyben. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

vilmos ii 20 marka arany

II. Vilmos – 20 márka
7,96 gramm, 900-as arany,
Ø 22,5 mm

  Kérje ajánlatunkat!

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

 
Először jár az Aranypiacon?

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Gyorsmenü
Valós idejű árfolyamok

Használati útmutató
30-napos grafikon
5-éves grafikon
Videó rólunk
JW Player goes here