HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

AktuálisArany árfolyam

Az arany ára

Az arany és más nemesfém világpiaci árát hagyományosan amerikai dollárban, USD, adják meg. Ma már egyidejűleg euróban és angol fontban is meghatározásra kerülnek az árak a világ aranytőzsdéin. A különböző pénznemek között a mindenkor érvényes váltási árfolyamon kerül az ár átváltásra. Innen kerül átváltásra az ár forintra is, természetesen mindig az éppen érvényes árfolyamon. Tehát az ár két kockázati tényezőtől függ. A nemesfém árváltozásától és a pénznemek egymáshoz viszonyított árfolyam változásától.

Arany befektetés


http://www.kitco.com/LFgif/au1825nyb.gif

Mint minden befektetés, úgy az aranyba vagy egyéb nemesfémbe való befektetés is hozhat nyereséget és veszteséget egyaránt.

Az arany árfolyamának alakulása miatt az arany hosszútávon mindenképpen jó befektetésnek tűnik, erre számos tényező utal. Irracionális spekulációs kilengésektől eltekintve elmondható, hogy az arany árfolyama több száz évre visszatekintve stabilan emelkedett napjainkig. Ennek a legegyszerűbb magyarázata az, hogy a Föld népességének valamint az ipari felhasználásnak a növekedésével egyre csökkenő kibányászható tartalékok állnak rendelkezésre. A legelemibb piacgazdasági tételek egyike pedig az, hogy a kínálat és a kereslet határozzák meg az árakat, így az arany aktuális árfolyamát is. Ha nagyobb a kereslet, mint a kínálat, akkor az árak emelkednek. Ugyanez igaz az arany árfolyamára, valamint az ezüstre és más nemesfémre is, mint az árutőzsdék egyre fontosabb fémeire.

Arany árfolyam

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: